Kotisivut yritykselle

Minkälaiset kotisivut yritykselle?

Kotisivut yritykselle rakennetaan WordPress -julkaisujärjestelmällä, joka on maailman suosituin verkkoalusta. Se on monipuolinen ja samalla helppo käyttää. WordPress tarjoaa kattavat työkalut omakohtaiseen sivujen muokkaukseen ja laajentamiseen.

Kaikki toteuttamamme kotisivut suunnitellaan ja rakennetaan responsiivisiksi.

Tämäkin sivusto on responsiivinen ja voit testata mukautuvuutta pienentämällä selainikkunaa tai lataamalla sivut eri laitteella!

Kotisivut ovat yrityksen markkinointikavanava

Kotisivut ovat yrityksen toiminnan kannalta välttämätön markkinointikanava. Ne ovat yrityksen mainos ja käyntikortti verkossa. Nettisivut ovat yritykselle pieni sijoitus hyötyynsä nähden ja ilman niitä on yritys lähes näkymätön. Seuraamalla omia tottumuksiamme, voimme itsekin todeta Internetin merkityksen nykyaikaisen kuluttajan arjessa. Fakta on, että poikkeuksetta lähes jokainen suomalainen käyttää Internettiä etsiessään tietoa tuotteista sekä palveluista.

Autamme asiakkaitamme kaikissa nettisivuprojektin eri vaiheissa. On hyvä tietää minkälainen palvelimen tulee olla. Käytämme vain suomalaisia palvelimia, jotka ovat turvallisia.

Kotisivujen sisältö

Minkälaista sisältöä aiot tarjota nettisivuilla? Onko tarpeen olla ajankohtaista -osio, jonka kautta voit jakaa ajankohtaisia uutisia lukijoille? Jos sinulla on uutisoitavaa pari kertaa vuodessa, on ajankohtaista -osio turha. Entä tarvitsetko blogia? Blogit ovat mainio keino ylläpitää lukijoiden mielenkiintoa sivustoasi kohtaan, ne ovat myös keskeinen elementti hakukoneoptimoinnissa. Bloggaaminen voi kuitenkin olla vaativaa. Ei näytä hyvältä, jos edellinen blogi on parin vuoden takaa, se antaa yrityksestä huonon kuvan. Lopulta juuri sisältö (ei tekniikka) on se, joka ratkaisee minkälainen sivustosta tulee.

Kotisivuprojektin budjetti

Budjetti omalta osaltaan aina rajoittaa nettisivuprojekteja. Monesti halutaan enemmän, mutta budjetin raamit tulevat vastaan. Kannattaa pitää järki päässä. On turha haaskata paukkuja monimutkaisiin teknisiin yksityiskohtiin. Lentävä spagettihirviö, joka sylkee vihreää tulta ja samalla soittaa samalla Vivaldin neljää vuodenaikaa olisi varmasti näyttävä ilmestys, mutta kannattaa miettiä, onko se ihan välttämätön. Monesti järkevällä suunnittelulla voidaan kompensoida budjetin alijäämä.

Keskustelu

Nettisivut ovat monesti suurin yksittäinen viestinnällinen investointi yrityksellesi. Perusteellinen keskustelu takaa, että kaikki näkökulmat tulevat huomioiduksi. Kokemus on osoittanut, että tämä on ratkaiseva tekijä sivuston onnistumiselle.

Käyttöliittymä

Tätä on hyvä miettiä jonkin verran. Se helpottaa ymmärtämään sivuston rakennetta. Kun suunnitelman kirjoittaa ylös paperille, alkavat ajatukset heti rullata. Esim näin: Etusivu, Palvelut, Yhdistys (historia, miten liitytään jäseneksi, lomake),Blogi, Yhteystiedot. Jos yhdelle sivulle ei tule paljon tekstiä, kannattaa miettiä voisiko sivun yhdistää johonkin toiseen sivuun. Ja päinvastoin: yhdelle sivulle ei kannata laittaa liikaa tekstiä (1-2 A4 tekstiä on max) muuten sivusto tulee raskaaksi.

Alustava tarjouspyyntö kysely. Tämä ei ole sitova.

=

Meiltä kysytään usein

Paras ja nopein tapa on täyttää ylläoleva lomake ja antaa mahdollisemman tarkat tiedot halutusta kotisivuista. Näin voimme opastaa heti oikean webhotellin ja domainin hankkimisessa.

Pienellä harjoittelulla se onnistuu. Annamme kaikille asiakkaillamme 1,5 h WordPress ja Elementor koulutuksen, jonka tavoitteena on juuri antaa sinulle riittävä tietotaito miten sivuille voidaan lisätä tai korjata tekstejä ja kuinka valmiiseen sivustoon voidaan lisätä valokuvia ja videoita.

Kyllä onnistuu. Meillä on monipuolinen tekijätiimi, joka kykenee tuottamaan laadukasta sisältöä erilaisille sivustoille. Tarjoamme tämän maksullisena lisäpalveluna. Meillä on myös valokuvaajia käytössä. Kannattaa kysyä lisää tästä lisäpalvelusta.

Mikäli sivusto on rakennettu puutteelisesti ja siinä on toiminnallisia ongelmia, niin monasti uuden tekeminen tulee halvemmaksi, kuin vanhan korjaaminen. Mikäli kyse on vain visuaalisesta säädöstä, niin voimme muokata sitä. Huom! Jokainen tapaus on ainutlaatuinen ja se pitää tutkia tarkasti, ennen kuin voimma antaa tarkempia vastauksia.

On monta seikkaa, jotka vaikuttavat sivuston latautumiseen. Tässä muutama asia mikä kannattaa ottaa huomioon:

  1. Valokuvien koko. Sivustolla käytetään liian suurikokoisia valokuvia. Kuvat pitää aina pienentää nettiä varten. Kuvien tulee olla muutamia kilotavuja ei megatavuja.
  2. Palvelin. Mikäli kyseessä on WordPress -sivusto on hyvä varmistaa, että palvelin on optimoitu juuri WordPress sivustoja varten.
  3. Lisäosat. WordPress toimii lisäosilla, mutta joskus niitä ladataan sivustolle liian paljon. Varmista, että lisäosat ovat tarpeellisia sivuston toiminnan kannalta. Lisäosat voivat myös olla keskenään ristiriitaisia ja ne haittaavat toistensa toiminnallisuutta. Turhat ja vanhat lisäosat saattavat olla myös turvallisuusriski.

Palvelimilla on keskenään paljon eroja. Jos aikomus on teettää WordPress -sivusto, niin varmista että palvelin on optimoitu tätä varten. Selivitä kuuluuko SSL -suojaus pakettiin. Olisi myös hyvä jos palvelin käyttäisi cPanelia tai vastaavaa, jotta palvelimelle voidaan tarvittaessa tehdä muutoksia ja päästä käsiksi kansio rakenteeseen. Palvelimen valinnassa kannattaa olla tarkka. Halvin ei ole aina se paras ratkaisu.

Sivuston ylläpito koostuu seuraavista tekijöistä:

  1. Domain. Vuositasolla .fi -päätteiset domanit maksavat noin 15 € per vuosi. Huom! .com, .net, .org -päätteiset domainit ovat eri hintaisia. Kyse on kuitenkin vain muutamasta kympistä.
  2. Webhotelli. Riippuu palvelimesta ja paketista, mutta yleensä hinnat lähetävät noin 50 € aina muutamaan sataseen. Kannattaa miettiä, että kannataako se halvin webhotelli hankkia, jos se on ulkomailla. Kotisivupalvelut suosii suomalaisia palvelimia!
  3. Teemme räätälöidyn ylläpitopaketin asiakkaittamme kanssa. Mutta mikäli kyse on pelkästään teknisestä ylläpidosta, laskutamme 70 €/h (+alv 24%). Vuositasolla halvimmillaan kyse on 100 € – 200 € (+alv 24%) summasta.

Kotisivut yrityksellesi tekee Kotisivupalvelut.

Varmuus syntyy kokemuksesta ja asiakkaiden antamasta hyvästä palautteesta. Kiitos!