WordPress kuvagalleria

WordPress -kuvagalleria on mahdollista toteuttaa erillisellä lisäosalla, mutta WordPressiin itsessään on rakennettu kevyt kuvagalleria-ominaisuus, joka on yleensä riittävä perusgallerian toteuttamiseen.

Kuvagalleria luodaan suoraan sivunmuokkaus näkymässä. Aloita gallerian luominen klikkaamalla Lisää media -nappia.

lisaa-media-nappi

1. Media-näkymässä, valitse vasemmalta valikosta Luo galleria.
  2. Valitse kuvat jo palvelimelle ladatuista kuvista (mediakirjasto) tai siirrä kuvat omalta koneeltasi.
  3. Valitse galleriaan haluamasi kuvat klikkaamalla niitä kerran, niin että kuvan ylälaitaan tulee valittu-merkki.
  4. Siirry seuraavaan vaiheeseen klikkaamalla Luo uusi galleria-nappia

Wordpress-galleria-1

luo-galleria-nappi

Muokkaa galleriaa -osiossa voit mm. kirjoittaa jokaiselle kuvalle oman kuvatekstin ja valita kuvien näyttämisjärjestyksen.

Gallerian Asetukset

Linkin kohde:
Määrittelee, mitä tapahtuu kun kuvaa klikataan.

Liitteen sivu – Avaa liitteen omalle sivulleen, jossa mahdollinen kommentointikenttä.

Mediatiedosto – Avaa kuvan tyhjään ikkunaan. Asentamalla Easy Fancybox -lisäosan, kuvan saa kätevästi aukeamaan nykyisen sivun päälle omassa näkymässään (=suositeltava tapa)

Ei mitään – Kuvaa klikattaessa ei ole toimintoa.

Sarakkeet:
Määrittelee kuinka monta kuvaa näytetään riviä kohden.

HUOM. Kuvien koko määräytyy WordPressin yleisten mediamääritysten mukaan, johon voi vaikuttaa mm. WordPress hallinnasta vasemman valikon kohdasta Asetukset -> Media. Näiden asetusten muuttaminen voi vaikuttaa sivujen muihin toimintoihin, joten ota tarvittaessa yhteyttä palveluntarjoaan ennen muutoksia.

Wordpress-galleria-2

Kuvagallerian muokkaus

Jo luotua kuvagalleriaa pääsee muokkaamaan merkitsemällä galleria hiirellä ja klikkaamalla ilmestyvää Muokkaus-kuvaketta.

Wordpress-galleria-3