WordPress-järjestelmän ja lisäosien päivitys

WordPress –järjestelmää ja sen lisäosia parannellaan sekä kehitetään jatkuvasti tietoturvaltaan ja ominaisuuksiltaan. Siksi ne vaativat aika-ajoin päivitysten asentamista. Ladattavissa olevat päivitykset näkyvät kirjautuessa sivujen hallintaan ja niistä ilmoitetaan mahdollisesti myös sähköpostitse.

Yksittäisiin päivitysilmoituksiin ei hektisesti tarvitse reagoida, ellei kyseessä ole kriittinen tietoturvapäivitys. Wordpress ja sen lisäosat olisi hyvä kuitenkin päivitellä muutaman kuukauden välein.

Lisäosat ovat yleensä melko hyvin päivitettävissä ilman ongelmia. Kuitenkin kannattaa aina päivityksen jälkeen tarkistaa sivujen toimivuus ks. ominaisuuden osalta. Esimerkiksi jos päivität lomake-lisäosan, kannattaa kotisivujen kautta lähettää testilomake.

Ota sivuista varmuuskopio ennen päivitystä

Ennen päivityksiä kannattaa sivustosta ottaa varmuuskopio. Kaikille Kotisivupalveluiden toteuttamille sivustoille asennetaan varmuuskopio-lisäosa. Tällä varmuuskopion tekeminen onnistuu seuraavasti.

Kun sivusto on varmuuskopioitu, voit käydä tekemässä päivitykset. Jos päivitysten vuoksi sivu rikkoutuu pahasti, voidaan viimeisin varmuuskopio palauttaa.

Ja sitten sivujen päivitys…

Klikkaa vasemmasta palkista Päivitykset, tai yläpalkista nuoli-ikonia. Tämän jälkeen voit päivittää WordPressi -järjestelmän tai lisäosat. Uusimmat WordPress -versiot päivittävät itse itsensä, joten harvemmin joudut sitä enää itse tekemään.

 

Wordpres-sivujen-paivitys-1

Wordpres-sivujen-paivitykset-2