Kuvien ja tiedostojen lisääminen

Lisää kuvat ja media (pdf yms. tiedostot) työkalupalkin yläpuolella olevasta Lisää/siirrä media-napista.
Voit ladata kuvan koneeltasi tai valita mediakirjastosta palvelimelle aikaisemmin jo ladatun kuvan.

Kuvan lisääminen

lisaa-media

lataa-tiedostoja

Kun kuva on siirretty palvelimelle, voidaan sille lisätä oikealla sijaitsevasta palkista eri tietoja, kuten otsikon ja kuvatekstin.

Kuvan asetukset

Otsikko Kuvan otsikko, joka tulee näkyviin, kun kävijä vie hiiren kohdistimen kuvan päälle.
Vaihtoehtoinen teksti Jos kuva ei jostain syystä näy, tämä teksti näkyy kuvan paikalla.
Kuvateksti Kuvan alle tuleva kuvateksti.
Kuvaus Auttaa muistamaan mistä kuvassa on kyse. Ei näy kävijöille.

Linkin URL

Wordress tekee automaattisesti linkin liitettyyn kuvaan. Yleisesti kannattaa valita toiminnoksi ‘Ei mitään’, mutta jos kyseessä on kuva, jonka haluat näyttää suurempana hiirellä klikattaessa, voi linkin jättää.
Asettelu Valitse kuvan asettelu: vasemmalle, keskelle tai oikealle. Tämän pystyy tekemään myös muokkausnäkymässä.
Koko WordPress tekee automaattisesti useita eri kuvakokoja käytettäväksi sivustolla. Valitse haluamasi koko. Kuvan kokoa voidaan skaalata mihin kokoon tahansa kuvan asettamisen jälkeen.

Kuvan lisäämisen jälkeen voit määrittää asettelun uudestaan työkalupalkin  tasaus-vasentasaus-keskelle ja tasaus-oikealle -ikoneilla. Kuvan tietoja ja kuvaa pääsee päivittämään siirtämällä hiiren kuvan päälle ja klikkaamalla ilmestyvää Kynä -ikonia.

kuvamuokkaus-tyokalupalkki

Lisää PDF tai muu tiedosto

Aloita PDF tai muun tiedoston lisääminen kuten kuvan lisääminen, eli klikkaa Lisää/siirrä media -nappia. Lataa tiedosto koneeltasi tai valitse jo palvelimelle ladatuista tiedostoista.

lisaa-pdf-tiedosto